GÜVENLİK KAMERA SİSTEMİ NASIL KURULUR

GÜVENLİK KAMERA SİSTEMİ NASIL KURULUR

GÜVENLİK KAMERA SİSTEMİ NASIL KURULUR?

Güvenlik kamera sistemi kurulumu, güvenlik kameraları ile kameraların kayıtlarının tutulacağı kayıt cihazları arasında kullanılacak olan güvenlik kameraları çeşidi için gerekli kablolamaların yapılması işlemine denir. Güvenlik kameralarının enerji beslemesi için enerji şebekesinden en uygun şekilde beslenmeleri gerektiğini unutmamakta fayda var. Güvenlik kameralarının kablolu veya kablosuz olarak nasıl kurulumu yapılacağı nerelere konulacağı ve ne kadar fark edilebilir olacağına bağlıdır. Kablolu kameraların görüntü kalitesi kablosuz kameralara nazaran daha kalitelidir. Kablosuz kameralar daha esnek bir kullanıma sahiptir. Kablosuz kameralarda diğer cihazlar kablosuz kameranın sinyallerini bölebilmektedir. Bu gibi durumlarda görüntüler başkaları tarafından izlenerek güvenlik kameralarının amacını tersine çevirebilmektedir.

Kurulumu gerçekleştirmeden önce özellikle gizli kameralar için, kurulacak bölgenin yasal sorumluluklarını bilmek gerekir. Gözlenen yerlerde yaşamını sürdüren kişilerin o bölgenin kamera sistemi ile kayıt edildiğini bilmeleri yasak olabilmektedir. Güvenlik kameraları kurulumu bilgi ve son derece uzmanlık gerektiren bir çalışmadır.Kameraların yerleştirildiği yer oldukça önemlidir. Kamera ile kayıt edilecek yer ve kamera arasındaki mesafe incelenerek görüntünün netliğinden emin olmak gerekir. Kamera sistem kurulumlarında analog kamera sistemlerindekoaksiyel sinyal kablo kullanılmaktadır. Analog sistemlerde ise CAT6 data kabloları kullanılmaktadır. Kamera sistemlerinde iç ortamda kablo yapılması durumunda genellikle PVC kablo kanalları kullanılarak yapılmaktadır. Örnek olarak; ofis, ev vb. iç ortamlar için PVC kablo kanalları kullanılmaktadır. İnşaat durumunda olan binalarda kablolama için sıva altı boru bırakılması durumunda kablolama işlemi sıva altından yapılmaktadır. Dış ortamlarda ise genellikle toprak altından kazı yapılarak kablolama işlemi yapılmaktadır. Bazı durumlarda açıktan CCTV kabloları taşınmakta fakat bu uygun olmayan bir kablolama biçimidir.

Kablolama aşamasından sonra, kabloların uygun olan kablo aparatları yardımı ile kayıt cihazı kameraya birleştirilmesi gerekmektedir. Bu birleştirme analog sistemlerde BNC aparatı kullanılarak yapılmaktadır. IP sistemlerde ise, bağlantı işlemi RJ45 jacları ile yapılmaktadır. Bu birleştirmelerden sonra kayıt cihazlarına Harddisk takılmaktadır.Belirli bir alan üzerinden kayıt almak isteniyorsa, kameranın bir kayıt sistemine bağlanması gerekmektedir. Kayıt cihazına ve kameraya enerji verilmesi sağlanarak, cihazın gerekli programlama işlemlerini yapması sonucunda güvenlik kamera sistemi kurulumu başarılı bir şekilde sona ermektedir.

Share this post

Bir cevap yazın