Plaka Okuma Sistemleri Nedir

Plaka Okuma Sistemleri Nedir

Plaka Okuma Sistemleri Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

Otomatik plaka tanıma işlevinin kullanılabileceği çeşitli uygulamalar vardır. “Komple Plaka Tanıma Sistemi” terimi, belirli uygulama bağlamı dışında kesin bir anlama sahip değildir.

Farklı uygulamalar, daha çok farklı Plaka Tanıma Sistemlerini mizanpaj, donanım ve teknoloji anlamında ve hatta aynı uygulama üreticileri için bile benzer işlevlere sahip fakat oldukça farklı bir yapıya sahip LPR sistemleri sağlar.

Muhtemelen en yaygın LPR uygulaması park ve erişim kontrolüdür. Bu uygulamalar kapsamında, tipik bir donanım konfigürasyonu ve sistem yerleşimi ile ortak bir tipte plaka tanıma sistemini tanımlayabiliriz.

Bir plaka tanıma sistemi örneği olarak, buraya erişim kontrolü için çok basit, hala tipik bir LPR sistemi sunacağız. (Çoğu durumda LPR sisteminin entegre erişim kontrol sisteminin sadece bir parçası olduğunu unutmayın.)

Araç içine girmek istediği kısıtlı alanın kapısına yaklaşır. Kırmızıyı gösteren bir engel ve trafik ışığı var. Aracın gelişini (ve varlığını) algılamak için girişte bir indüktif döngü vardır. Girişi izlemek için bir CCTV kamera da bulunmaktadır.

Endüktif döngü, kamera, trafik ışığı ve bariyerin hepsi bir kontrol PC’sine bağlanır. Kontrol PC’sinde, erişim kontrol sisteminin çalışmasını koordine eden bir erişim kontrol uygulaması yazılımı bulunmaktadır.

Araç geldiğinde, endüktif döngü gelişini algılar ve kontrol PC’sine “araba geldi” anlamına gelen bir sinyal verir. Bu sinyal erişim kontrol uygulaması tarafından işlenir ve anlaşılır.

Erişim kontrolü uygulaması – bir çerçeve kapmak kartıyla – kameranın video sinyalini yakalar ve kontrol PC’sinin hafızasındaki (RAM) araç hakkında bir dijital fotoğraf oluşturur.

Gelen aracın RAM’deki sayısallaştırılmış resmine sahip olması, erişim kontrol uygulaması, sayısallaştırılmış resmi analiz etmek ve aracın plaka numarasını okumak için plaka okuyucu modülünü talep etmektedir. Plaka numarasını okuduktan sonra LPR modülü ASCII’deki okuma plakası numarasını erişim kontrol uygulamasına geri gönderir.

Erişim denetimi uygulaması, ASCII’de lisans numarasını alır ve bir veri tabanı modülüne geçirir. Veri tabanı modülü, plaka numarasını farklı izinler vb. Listelerine göre denetler ve “erişim izni” veya “erişim reddedildi” bayrağı döndürür. Bayrağa dayanarak erişim kontrol uygulaması bariyeri açar ve trafik lambasını yeşile çevirir veya açar.

Ayrıca, erişim kontrol uygulaması, bir erişim günlüğünde saklamak için veri tabanı modülüne ilgili verileri (erişim tarihi ve zamanı gibi) geçirebilir. Araç kapıyı terk ettikten sonra (ya geçerek ya da terk ederek), sistem bir sonraki gelen araç için tüm süreci yeniden başlatmaya hazır hale gelir.

Share this post