Alarm Merkezi Neden Gerekli, Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Alarm Merkezi Neden Gerekli, Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

    Alarm sistemleri herhangi bir alarm oluşması halinde siz başta olmak üzere polis birimlerini haberdar edebilmek adına devreye giren sistemlerdir. Bu tip durumların hakkı tamamen size verilmiştir ve olası durumlarda polis, hastane ve ambulans gibi ihtiyaçlara yönelik de haberdar edilme durumu bulunmaktadır. Alarmın devreye girmesiyle birlikte Alarm Haber Alma Merkezleri(AHM) devreye girerek olası durumların önüne geçebilmek için harekete geçmektedir. Bu tür özel kuruluşlar tamamen Valilik onayı üzerine resmi görev yapmakta olan yerlerdir. Bu özel kuruluşlar tarafından sağlanan alarm sistem merkezleri ile bağlantı kurularak takip edilebilmesi mümkün olmaktadır. Olası tüm alarm sinyalleri merkeze iletilir, bu kapsamda alarm merkezleri sizi arayarak durumdan haberdar etmektedir. Onayınız doğrultusunda ise polis birimlerine haber verilerek ev veya işyerinize kontrolü için birimler yönlendirilmektedir.

Alarm Merkezi Neden Önemlidir? Nelere Dikkat Edilmelidir?

    Alarm sektörünün bir parçası olan AHM birimleri bu kapsamda en önemli kaynak referans durumunu da oluşturmaktadır. Hizmet sektöründe bulunan bu özel kuruluşlar hakkında internet üzerinden araştırmalar yapabilirsiniz. Yapacağınız şikayet arama taramasından sonra ilgili kuruluş hakkında daha önce memnun kalan kişilerin konu ve yorumlarına ulaşabilirsiniz. Bir diğer danışılacak yerlerin başında ise emniyet kuvvetleri gelmektedir. Hemen yukarıda belirttiğimiz üzere AHM birimleri polis, itfaiye ve benzeri kollara yönelik bir işleyiş içerisinde olmaktadır. Bu nedenle polis teşkilatlarından veya itfaiye gibi kurumlardan bilgi alarak da bu merkezler ile irtibata geçebilirsiniz.

    Birçok kişinin merak ettiği soruların arasında alarm anında AHM birimlerinden yanıt alma süresi ne kadar olduğu üzerinedir. Bilindiği üzere ev veya işyerlerinde kullanılan alarm sistemleri doğrudan güvenlik sağlamamaktadır. Alarm sistemleri soruna yönelik erken fark edebilme durumunu ortaya koyarken, aynı zamanda erken önlem alınabilmesini de sağlamaktadır. Etkinlik durumları hızları ile ölçülen bu alarmlar zamanla yarışan etki alanlarını da oluşturmaktadır. Alarm durumunda AHM birimlerinin yanıt verebilme süresi standart olarak 1 dakika olarak belirlenmiştir. Daha uzun bir duruma yönelik oluşan yanıtlar risk grubunu oluşturmaktadır. Bu kapsamda bir AHM tercihinde bulunacaksanız eğer ayda bir olmak üzere hızlarını test etmek için kendiniz bir mini tatbikat düzenleyebilirsiniz.

Share this post

Bir cevap yazın