Kamera Sistemi Alırken Nelere Dikkat Etmeli

Kamera Sistemi Alırken Nelere Dikkat Etmeli

    Güvenlik kamerasına dayalı mevcut kamera güvenlik sistemini değiştirmek isteyen veya yeni bir oluşumun altyapısı için gerekli kamera güvenliğine ihtiyaç duyuluyor. Bu kapsamda tüketiciler kaliteli baza ele alınacak, fiyat konusunda da en avantajlı kamera güvenlik sistemini satın almanın peşinde olmaktadır. Buna yönelik konumuz dahilinde kamera güvenlik sistemleri üzerine detaylı bilgiler edinebileceksiniz. Öncelikle hangi düzeye dayalı bir kamera sistemine ihtiyacınız olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Bu duruma örnek verecek olursak; eğer analog bir sisteme sahipseniz ve bu sistemi yükseltmek için bir uğraş veriyorsanız bunun için yüksek çözünürlüğü de size sağlayacak olan AHD tabanına sahip olan sistemlerden faydalanmak daha mantıklı olacaktır. Apartmanlar, siteler, küçük işletmeler ve dahi ev gibi bireysel alanlara yönelik güvenlik kamerası sistemi satın alma kapsamında en avantajlı ve ekonomik tercih diyebiliriz.

AHD Kameraların Altyapısı

    AHD Kameralar tıplı analoglar gibi aynı altyapıyı kullanmaktadır. Görüntü iletiminde aynı altyapı sistemini kullanan AHD kameralar, Koaksiyel anten kablosu ile dahil edilebiliyor. Buna yönelik bu tür bir cihaz sistemine sahip olabilmek için AHD kayıt cihazı satın alma ve buna yönelik AHD kameralara sahip olmak gerekmektedir. AHD kameraların kablo yapısı değişmemektedir, bu nedenle kablo ve altyapı işçiliği için herhangi bir maddi kayıplarda söz konusu olmamaktadır. Eğer ilk defa bir kamera sistemi tercih edilecekse, bunun için öncelikli olarak yerleşim alanına yönelik ek olarak kamera sayısını da belirlenmelidir. Bu yerleşim alanına göre AHD veya alternatif olarak IP Kamera sistemleri tercih edilebilmektedir. Bu kapsamda bir tercih yapma durumunda kalırsanız eğer, kabloların az kullanması ve kamera sayısının az olmasına yönelik AHD kameralar tercih edilebilir. Eğer geniş bir alan üzerinde çok sayıda kamera ihtiyacı var ise bunun için IP Kameraları tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.

    Ekonomik bazda tercih edilecek olan AHD kameralar sadece az sayılır ürün ve kablo kısalığına dayalı seçim görmelidir. IP tabanlı sistemler ise bunun tam tersine yönelik en iyi seçim diyebiliriz. IP kameralar
fiyat bazında her ne kadar az biraz fazlalık gösterse de ileriki zamanlara yönelik oldukça avantajlı olmanızı sağlayacaktır.

Share this post

Bir cevap yazın