Alarm Sistemleri

ALARM SİSTEMLERİ

Korunacak olan alana tesis edilecek alarm sistemi ile birçok risk asgariye indirgenir. Alarm sisteminin caydırıcı, savuşturucu ve erken müdahale olanağı sağlayan özellikleri ile mekânlar daha güvenli ve kontrol edilebilir duruma gelmektedir.

Bir alarm sistemi ortam koşullarına göre Kablolu, kablosuz veya karma olarak tasarlanır.
PSTN, GSM veya GPRS iletişim seçeneklerinden biri veya bir kaçı ile alarm izleme merkezine irtibatlanabilir.

Nelere Karşı Korur ?

– Hırsızlık  – Yangın  – Gaz Kaçağı  – Su Baskını  – Panik – Acil Sağlık

Sistem aynı zamanda acil sağlık sorunlarında tek tuşla ambulans ve tanımlanan doktor veya yakınların yönlendirilmesini de sağlar.

Sistem Nasıl Çalışır ?

Alarm sisteminin kurulu olduğu mekânda meydana gelen algılamalar alarm sistemini aktif hale getirir ve sirenler çalmaya başlar. Sistem aynı zamanda alarm izleme merkezine durum sinyali yollar, Operatör durum analizine göre yetkilileri veya ilgili birimleri haberdar ederek erken müdahale edilmesini sağlar.
Alarm durumlarının haricinde uzun süreli haberleşme ve elektrik kesintileri veya belirlenen saatler dışında giriş-çıkışlarda yetkililere bildirilir.

Alarm Sistemi Bileşenleri

Bir alarm sistemi temelde; Kontrol paneli, şifre cihazı, algılayıcı dedektör, akü ve trafo’dan oluşur.

Panel,  dedektörler ve adetler mekanın ihtiyaçlarına ve kapsamına göre belirlenir.

Alarm Sistemleri ve Kazandırdığı Avantajlar

Değerli eşyalarınızı ve sevdiklerini en iyi nasıl koruyacağınızı düşünüyorsunuz? Kendi imkânlarınızla aldığınız önlemler dışında evinizi güvende tutmanın en iyi yolu alarm sistemidir. Alarm sistemleri size birden fazla konuda güvenlik ve tedbir sağlar.Ev güvenliği sistemleri söz konusu olduğunda, kendinize ve ailenize nasıl fayda sağladığını içeren birçok unsur var.

Değerli Eşyalarınızı Korur

Muhtemelen hepimiz, talihsiz bir hırsızlık olayından dolayı elektronik, mücevher veya diğer değerli eşyalarımızı kaybetmiş birini tanıyoruz. Hele ki kaybolan eşya ya da eşyalar vazgeçilmez bir aile yadigârı ise tam anlamıyla bir trajedi yaşanıyor. Ancak, bir alarm sistemi, hırsızları korkutacak yükseksesli bir uyarı sistemine sahiptir ve olay yerine komşu sakinler yerel yetkilileri bilgilendirebilir.

Suç Oranını Azaltmak

Rutgers tarafından 2009’da yapılan bir araştırmada, bir bölgede ev güvenlik/alarm sistemlerinin sayısı arttıkça, o bölgede, hatta kendi güvenlik sistemine sahip olmayan insanlar için bile konut soygunlarının sayısı azalmıştı. Bir güvenlik sistemine sahip olmak sadece sizi korur, aynı zamanda çevrenizdeki herkes için daha güvenli bir yer olmanıza yardımcı olur.

Evinize Uzaktan Erişim Sağlar

Modern güvenlik sistemleri, artık orada olmadığınızda da evinizde olanları uzaktan izlemenize olanak tanır. Sağlayıcınıza bağlı olarak, evinizde takılı olan kameralar vasıtasıyla neler olduğunu izleyebilir, ayrıca termostatı, kapı kilitlerini, ışıkları ve evinizdeki diğer cihazları kontrol edebilirsiniz.

Konut Sigortası Miktarını Düşürür

Evet, güvenlik sisteminiz için aylık bir ücret ödüyorsunuz, ancak evde sistem bulundurmak konut sigortasını% 20’ye kadar düşürebilir. Bu da sağladığı bir diğer avantaj.

Yangın veya Gaz KaçağıUyarıları

Duman veya karbon monoksit alarmları sayesinde evden uzaktayken bildirim almayı tercih edebilirsiniz. Sağlayıcıya bağlı olarak, yetkililere anında bu acil durumların bildirilmesi için ayarlayabilirsiniz. Yani alarm sisteminiz tarafından, herhangi bir duman alarmında İtfaiye ya da gaz kaçağı durumlarında etrafını ve yetkili servislere uyarı gönderilir.

Evdeki Çocukları Gözlemleme Olanağı Sunar

Ev otomasyonunun diğer bir mükemmel yönüdür. İşyerindeyseniz evde kameralarla olan biteni izlemek için sağlayıcınızın mobil uygulamasını kullanabilirsiniz; böylece, uzakta da olsanız çocuklarınızın eve kimim davet ettiğini görebileceksiniz.

Huzur Ve Güven Ortamı Sunar

Alarm sistemi ile kazandığınız güvenlik ve huzur duygusu belki de herkesin en çok yararına olacak şeydir. Güvende hissetmenin verdiği rahatlığın yanında, daha üretken, sağlıklı ve odaklanmış bir kişi olmanıza yardımcı olur.Evinize bir güvenlik sistemi eklemek, potansiyel tüm davetsiz misafirlere karşı size ekstra bir koruma kalkanı kazandırır. İster kiralık bir evde oturuyor olun ister kendi evinizde, bir güvenlik sistemine sahip olmanın getirdiği avantajlardan yararlanın. Güvenlik gereksinimlerinizi ve hedeflerinizi tanımlamanıza yardımcı olacak ve onlara uygun olan doğru veri sağlayıcıyı bulmak için uzmanlara danışın.

Bakım Ve Onarım Servisi

Eğitimli vedeneyimli güvenlik uzmanları sayesinde, alarm, erişim kontrolü, kamera, diyafon, duman algılama ve elektrikli çevre çit sistemleri gibi konularda tam hizmet verilir. Yeterli bilgiye sahip olan her uzman çeşitli boyut ve karmaşıklığa sahip sistemlerde tam bakım gerçekleştirir.

Elektronik güvenlik sistemlerini ilk test edip incelediğimizde sizinle bir araya gelerek tesislerinizde veya konutunuzda bir keşif çalışması yapar ve sistemlerinizin gerektiği gibi korunmasını sağlamak için bir hizmet planı hazırlarız.